Apple a anunțat săptămâna aceasta că iOS 13 și iPadOS vor avea funcții care să suporte controller-ul DualShock 4 de la Sony, adică principalul model de joystick pentru PlayStation 4.

Acest anunț, alături de cel referitor la compatibilitatea cu maneta Xbox One S, este o veste bună pentru gamerii care au iOS, cu atât mai mult cu cât vor avea la dispoziție și aplicația Remote Play, informează MacRumors.

Lansată în luna martie, aplicația Remote Play îți permite să îți conectezi iPhone-ul sau iPad-ul la PS4, pentru a rula jocuri chiar și atunci când nu ești acasă (totuși, va trebui să ai acces la o rețea Wi-Fi).

În momentul lansării, aplicația a funcționat bine, însă butoanele de control de pe touchscreen și chiar lipsa unora dintre cele consacrate pe consolă au stârnit dezamăgirea multor gameri.

Acum, datorită compatibilității cu iOS 13 și DualShock 4, iPhone-ul și iPad-ul tău ar putea deveni un PS4 portabil. Vei avea acolo toate comenzile cu care ești obișnuit pe un PS4, inclusiv suport total pentru meniuri, magazin și profilul utilizatorului.

Există și câteva dezavantaje ale aplicației Remote Play, inclusiv faptul că unele jocuri nu sunt compatibile cu ea, așa că nu te vor lăsa să ai control asupra jocului de pe dispozitivul tău cu iOS.

Compania Microsoft lucrează și ea la o aplicație mobilă de streaming, care ar putea fi introdusă și pe dispozitivele iOS.