Există o explicație pentru care asta se întâmplă, dar și câteva soluții ca să rezolvi problema. Zgomotul mare produs de o consolă precum PlayStation 4 pleacă în cele mai des întâlnite cazuri de la ventilația dispozitivului care încearcă să îl răcească eficient.

Cum supraîncălzirea poate duce la defecțiuni ireparabile, este important să te asiguri că ventilația este mereu curată, iar dispozitivul tău nu se află lângă o altă sursă puternică de căldură.

De asemenea, locul în care îți ții consola este foarte important. Încearcă să nu îl îngrămădești alături de alte obiecte mari, pentru că aceasta are nevoie de spațiu ca să „respire” și să se poată răcori rapid.

Un alt motiv pentru care o consolă poate deveni prea zgomotoasă este drive-ul pentru discuri, care poate rula jocul de pe disc imediat după instalare pentru a verifica dacă totul este în regulă, notează AndroidCentral.

În cazul în care PS4-ul tău este curățat la un interval regulat, iar drive-ul pentru disc face zgomot în timpul jocului, deși nu instalează nimic, există riscul unor probleme interne, care ar trebui verificate la un service autorizat.

Din acest motiv este recomandat să apelezi mereu la specialiști și să nu încerci să repari tu consola pe cont propriu.