Un incident incredibil a avut loc in Marea Britanie din cauza jocului Grand Theft Auto V. Gray Allan Ormandy, un barbat de 23 de ani, si-a atacat cu brutalitate partenera, Rachel Lawsen, dupa ce aceasta s-a plans ca el a ajuns noaptea tarziu cu noul joc si a inceput sa se joace cu doi prieteni. Ormandy si-a pierdut cumpatul si a strans-o de gat pe Rachel Lawson pana cand aceasta nu mai putea sa respire!

Totul a inceput cand Ormandy s-a dus sa puna mana pe joc la lansarea din noaptea zilei de 17 septembrie. Rachel s-a dus la somn inainte ca acesta sa se intoarca, dar a fost trezita de sunetele din joc si l-a gasit pe Ormandy acasa cu doi prieteni. I-a rugat pe prietenii acestuia sa plece iar partenerul ei a dormit pe canapea. A doua zi de dimineata, Rachel l-a rugat pe Gray Allan sa o ajute cu copiii, insa el a refuzat! Situatia a scapat de sub control iar Ormandy a strans-o de gat. Cei trei copii - toti cu varste sub 5 ani - au vazut incidentul pana cand unul dintre ei a tipat: "Opreste-te!" Rachel Lawson i-a luat pe copii din camera si a sunat apoi la politie.

Ormandy le-a spus ofiterilor de politie ca partenera lui "uraste faptul ca am un computer" si ca l-a distrus pe ultimul. Le-a mai spus ca atunci cand s-a intors acasa, Rachel era foarte stresata si i-a facut pe prietenii lui sa se simta inconfortabil. Ormandy a pledat vinovat pentru asalt insa spune ca doar a tinut-o de fata pe Rachel si sustine ca incidentul nu s-a petrecut in fata copiilor.

"Ii pare foarte rau ca este acum departe de ei. El este, dupa toate dovezile, un tata foarte bun. Din pacate, lucrurile au fost foarte stresante recent iar fratele sau mai mic, de care a avut grija toata viata lui, a ajuns pe strazi iar mama lui este condamnata la inchisoare pentru droguri" a declarat Trystan Roberts, avocatul lui Ormandy.

Procurorul Lisa Hine a spus in fata Curtii ca Rachel Lawson a sperat intr-o impacare si nu a dorit sa existe un ordin de restrictie. Judecatorul Gerald Chalk va anunta sentinta saptamana viitoare, urmand sa fie facut un raport.

El i-a spus lui Ormandy: "Ai atacat-o pe mama copiilor tai acasa, acolo unde ar trebui sa se simta in siguranta. Copiii au fost prezenti si probabil au fost terifiati de ce au vazut"