Vorbim azi la iLikeIT despre jocuri care nu se bazeaza pe grafica spectaculoasa pentru a avea succes ci mai degraba pe o idee puternica. Sa incepem cu Minecraft.

Desi exista deja de vreo trei ani, jocul abia acum a ajuns la o varianta alpha completa. E disponibil pe PC, telefoane si tabelete Apple sau Android, fiind deja un succes neasteptat cu zeci de milioane de jucatori in toata lumea. 

19,99 euro este varianta platita, dar are si una gratuita. A prins viteza prin 2011 si te intrebi imediat ce il vezi cum a reusit? Prima data observi un joc exagerat de banal, chiar invechit.

Ai senzatia ca este facut cu piese lego. In joc trebuie sa extragi (to mine) si sa confectionezi (to craft), dupa care trebuie sa pleci in expeditii dupa alte materiale. Exista doua versiuni ale jocului. Prima, gratuita, in care poti distruge cuburi pe care sa le aduni sau poti construi altele.

Ca in orice activitate, ai nevoie de unelte, pe care trebuie sa ti le confectionezi din pamant, piatra, diamant, aur, apa, lava etc. In varianta platita, poti merge mult mai departe. Ai animale, alte forme de viata, iar cel mai periculos este noaptea, cand vin monstrii sa te atace si trebuie sa supravietuiesti.

Secretul este ca hartile disponibile sunt uriase, de ordinul milioanelor de cuburi. In fiecare lume noua pe care joci poti construi orice. Asa se ajunge ca jucatorii ajung sa ridice constructii uriase, nave spatiale sau statui.