“Jocurile video provoaca acte de violenta?” e intrebarea care imparte gamerii si psihologii in doua tabere. Unii ar spune ca iti versi nervii in jocul respectiv, unde poti rani si omori cati dusmani vrei. Se intampla uneori sa apara si conflicte in viata reala din cauza unui moment mai delicat dintr-un anumit joc.

Dar cum ar fi ca armele din jocuri sa provoace rani adevarate? S-a intamplat in oraselul katy, din Texas. Un barbat a ajuns la spital cu rani grave. Cauza?  Celebrul joc “Legend of Zelda”, iubit de milioane de gameri din intreaga lume.

John Wilkey a fost injunghiat cu o replica a celebrei sabii “Master Sword”, din “Legend of Zelda”. Fusese chemat de fosta sotie pentru o reconcilere, cand s-a trezit fata in fata cu prietenul acesteia. Tanarul a indreptat sabia spre el. Crezand ca sabia e de jucarie, barbatul a continuat sa mearga si s-a infipt in ea. A ajuns direct la spital, nu inainte de a sparge un ghivechi in capul rivalului sau, in spiritul Zelda.

“Parca era nebun! A venit tinta spre mine si s-a infipt in varful sabiei. Nu stiu daca el credea ca e de jucarie sau nu. E o replica reusita, arata bine, doar ca se intampla sa fie si ascutita”, a declarat  prietenul femeii, pentru New York daily News.