O cercetare efectuata de oamenii de stiinta ai University of California arata ca un batran isi poate antrena creierul prin jocuri special create. Astfel, un batran de 60 de ani a cunoscut o crestere a abilitatilor multitasking dupa 12 ore de joc intr-o luna.

"Neroracer", unul dintre jocuri, cere o atentie sporita, utilizatorul trebuind sa conduca o masina pe un drum sinuos si, in acelasi timp, sa semnaleze prin apasarea unui buton toate semnele de circulatie intalnite pe drum. Jocul a fost dat batranilor intre 60 si 85 de ani, dispusa sa joace trei ore pe saptamana, timp de o luna. Rezultatele au fost spectaculoase, mai mult, castigul obtinut de batrani cu ajutorul jocului (atentie marita si distributiva) fiind valabil si dupa 6 luni de la cercetare.

Experimentul condus de Adam Gazzaley le-a dat dreptate mai multor oameni de stiinta care nu vedeau legatura dintre creierul unui batran si jocurile video. Din pacare, profesorul nu s-a putut folosi pentru a estima si imbunatatirea gradului de incredere in propria persoana, dar ideea exista si va putea fi pusa in practica intr-un viitor apropiat.