Tomb Raider este unul dintre primele jocuri care a ajuns pe marele ecran, producatorii spunand ca Lara Croft a fost "modelata" pe cea care i-a dat viata pe marele ecran: Angelina Jolie. La mai bine de 15 ani de la aparitia primului joc din serie, producatorii vin cu un "reboot", un nou inceput pentru Lara.

"Lara va fi la fel de atletica, stralucitoare si dedicata muncii de arheolog asa cum o stiu fanii ei. Si in noul joc ea va explora locuri, va dezlega enigme, se va bate cu raufacatorii. In esenta, personajul va continua sa fie expresia aventurii, a actiunii dar va fi mult mai naturala, mult mai umana. Lara Croft va duce o adevarata lupta pentru supravietuire", a spus Noah Hughes, conducatorul echipei de creativi ai noului Tomb Raider.

Crystal Dynamics, compania care incearca sa readuca celebrul joc in actualitate ia in calcul eventualele continuari daca noua Lara Croft va avea succes ca in urma cu mai bine de un deceniu. Aparitia unei noi console PlayStation (4, pregatita pentru finalul acestui an) nu-i sperie pe producatorii care vor lansa noul loc pentru tehnologia aflata pe piata in acest moment, ba dimpotriva. Succesul noului Tom Raider va grabi lansarea unei continuari, chiar si pentru pasul urmator in industria jocurilor pentru calculator si console.