Conducerea combinatului siderurgic din Galati a interzis jocul Pokemon Go pe platforma siderurgic deoarece acesta este considerat incompatibil cu activitatile dintr-o unitate producatoare de otel, a declarat luni directorul de comunicare al societatii, Dorian Dumitrescu.

'Combinatul nu este impotriva divertismentului online, insa este hotarat sa asigure un climat de lucru sigur propriilor angajati si contractori. Reamintim comunitatii ca lucram intr-un mediu industrial cu provocari privind securitatea muncii si care necesita asigurarea unei discipline puternice si a unui comportament prudent in permanenta. A juca Pokemon Go nu este, asadar, o activitate compatibila cu cele dintr-o unitate producatoare de otel. in aceste conditii, compania a interzis jocul Pokemon Go si a alte aplicatii online de divertisment similare in incinta unitatii, in timpul lucrului si nu va permite intrari neautorizate ale unor persoane straine in combinat', a spus Dumitrescu.

Surse din combinat au precizat ca interdictia a fost facuta publica dupa ce au fost descoperiti mai multi angajati proprii, dar si ai firmelor contractoare de pe platforma siderurgica care jucau Pokemon in timpul programului. Totodata, se pare ca au fost depistati si cativa adolescenti care au venit cu tramvaiul pana la poarta principala de intrare in combinat, toti privind extrem de absorbiti ecranele telefoanelor inteligente si determinati probabil sa descopere pokemoni "ascunsi" prin otelaria sau furnalele combinatului.

Din acest motiv, in combinat au aparut note interne prin care Departamentul de Comunicare Interna le-a transmis angajatilor interzicerea jocului.

'Este strict interzis sa accesati si sa jucati Pokemon Go sau alte aplicatii de divertisment online si jocuri similare pe platforma noastra si in timpul programului de lucru. Compania se va folosi de drepturile pe care le are pentru a lua masurile necesare impotriva tuturor angajatilor si contractorilor care vor fi descoperiti jucand sau asigurand accesul jucatorilor externi in unitatea noastra, intrucat aceasta reprezinta o incalcare a regulilor noastre interne. Combinatul ia masuri tehnice si organizatorice pentru a le bloca posibilitatea de a accesa aceste aplicatii si nu va permite intruziuni neautorizate pe platforma noastra. Compania noastra nu se opune divertismentului digital, insa este angajata in a asigura siguranta oamenilor, inauntru si in afara unitatii', se spune intr-o nota interna a departamentului.

Sursa: AgerPres