Cea mai recenta versiune Angry Birds, joc produs de compania finlandeza Rovio Mobile, a fost prezentata oficial ieri si va fi lansata in magazine pe 22 martie.

NASA a postat cu aceasta ocazie o inregistrare video, care il prezinta pe unul dintre astronautii sai de la bordul Statiei Spatiale Internaţionale (ISS), Donald Pettit, explicand principii de fizica spatiala, folosind ca accesorii cateva personaje din jocul Angry Birds.

Pentru a evidenţia acele principii, Don Pettit lanseaza o pasare rosie din plus, pe un culoar al ISS, cu ajutorul unei catapulte improvizate.

"Aceasta colaborare a inceput printr-un simplu schimb de mesaje, pe Twitter, despre pasari si porci in spatiu, dar a devenit apoi o formidabila oportunitate de instruire", a declarat David Weaver, unul dintre purtatorii de cuvant de la NASA.

 "NASA a fost partenerul ideal pentru programul nostru Angry Birds Space", a dezvaluit, la randul sau, directorul de marketing al companiei Rovio Mobile, Peter Vesterbacka.

Angry Birds Space are 60 de niveluri, noi personaje si reguli cu care utilizatorii sunt deja familiarizati, "dar cu aspecte unice intr-un mediu cu o gravitatie variabilă".

"De la imponderabilitatea spatiului la puturile gravitaţionale de pe planetele inconjuratoare, utilizatorii se pot amuza gratie fizicii, explorand noi posibilitati ale jocului", se afirma in comunicatul emis de compania producatoare. 

Sursa: mediafax