Nintendo a dat una dintre cele mai mari lovituri ale oricarei companii! De la o companie aflata intr-o situatie foarte dificila, Nintendo a facut din Pokemon Go un fenomen cultural! Iar jocul a fost lansat pe 6 iulie doar in SUA, Noua Zeelanda si Australia!

Ce este Pokemon Go? Este un joc gratuit pe telefon bazat pe GPS ce foloseste camera si realitatea augmentata. Desi poate fi descarcat gratuit, utilizatorii pot sa faca cumparaturi in aplicatie. Jocul le permite utilizatorilor sa captureze, sa trimita la lupta si sa antreneze Pokemoni virtuali care apar insa in lumea reala.

Actiunile celor de la Nintendo au crescut cu peste 22% in doar cateva zile - adica cu 7.5 miliarde de dolari! A devenit rapid cea mai descarcata aplicatie din SUA, Australia si Noua Zeelanda, urmand sa fie lansat si in Marea Britanie, Europa si Japonia.

Jocul are insa si partea lui controversata. Aplicatia a fost folosita in Missouri de talhari pentru a ademeni o persoana intr-un loc si pentru a o jefui. Iar un utilizator a descoperit un cadavru in timp ce cauta un Pokemon.

Nintendo detine insa doar 33% din franciza Pokemon si va primi 30% din veniturile provenite din joc. Dezvoltatorul este Niantic iar jocul reprezinta si un pericol pentru securitatea informatiilor. Asta pentru Niantic pastreaza datele utilizatorilor iar daca acestia se logheaza cu contul de Google, un posibil atac al hackerilor asupra Niantic le-ar oferi acces la datele utilizatorilor!

Daca nu sunteti convinsi de nebunia declansata de Pokemon Go, iata ce se intampla in Central Park din New York (parcurile reprezinta locurile cele mai bune pentru antrenarea Pokemonilor)