Compania Nintendo vrea să lanseze un accesoriu pentru smartphone, care va transforma orice telefon mobil într-o consolă ideală pentru jocuri.

Practic, datorită acestei carcase, telefonul va avea butoane fizice, care vor fi folosite pentru comenzile necesare în joc.

Desigur, orice smartphone are ecran tactil, care poate fi folosit pentru jocuri, dar unii gameri pasionați preferă butoanele fizice, care sunt mai ușor de folosit.

Astfel, Nintendo a obținut deja brevet pentru carcasa care va oferi posibilitatea folosirii oricărui telefon pe post de consolă de jocuri.

Carcasa se va numi Game Boy și va fi una de tip flip-case. Când este închisă, carcasa suprapune peste ecran butoanele fizice A, B, Start, Select și D-Pad.

Această carcasă va avea și o mică fereastră, care va limita zona vizibilă a ecranului la strictul necesar pentru joc, scrie Phone Arena.

Experții estimează că Nintendo va lansa, alături de acest inedit accesoriu, și o serie de jocuri clasice pentru consolă într-un format adaptat pentru telefonul mobil.