Amazon este cel mai recent jucător care a intrat pe piața de cloud gaming, după Nvidia, Microsoft sau Google. Serviciul prin care vei putea accesa jocuri procesate în cloud al Amazon se numește Luna și va fi disponibil inițial doar în SUA apoi pe mai multe piețe.

Luna ar urma să fie lansat pe PC, Mac, Fire TV, iPhone, iPad și o versiune de Android va fi și ea pregătită de lansare. Serviciul va fi disponibil pentru un preț lunar de 5,99 de dolari (în faza de early access), ce le permite utilizatorilor să joace anumite titluri la rezoluție 4K și la 60 de cadre pe secundă pe două dispozitive în același timp.

Potrivit Amazon, pe Luna vor fi disponibile peste 100 de jocuri la lansare, titluri precum Control, The Surge 2 sau GRID, iar altele vor fi adăugate pe parcurs.

Bineînțeles, serviciul va fi integrat cu Twitch, alt produs al Amazon, și utilizatorii vor putea vedea ce streaminguri sunt disponibile în acel moment. Ca să te joci toate aceste jocuri ai nevoie de un controller, iar Amazon oferă unul pentru 49,99 de dolari.

Deocamdată serviciile de streaming de la Google sau Microsoft nu sunt oficial în România și poate Amazon va fi primul care va ajunge pe meleagurile noastre cu Luna.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: