Neozeelandezul Tom Currie este manuit de un singur obiectiv - vrea sa fie cel mai bun. Iar pentru tanarul de 24 de ani, oportunitatea de a fi primul s-a ivit odata cu jocul Pokemon Go. Iar Currie a decis sa renunte timp de 2 luni la job pentru asta!

Currie lucra intr-un cafe din Hibiscus Coast din Auckland insa a vrut sa ia o pauza pentru a se plimba prin toata tara pentru a termina jocul Pokemon Go. Jocul a fost lansat initial doar in SUA, Noua Zeelanda si Australia si a devenit cel mai popular din istorie la americani.

Jocul beneficiaza de 20 de ani nostalgie si de tehnologia existenta care permite gamerilor sa gaseasca pokemoni in lumea reala. Cu ajutorul GPS-ului, utilizatorii merg in anumite directii pentru a descoperi creaturile si merg pe anumite distante.

"Am rezervat autobuze din Invercargill si pana in Cape Reinga si sper sa prind cativa Pokemoni grozavi pe drum. Am monitorizat cat am mers pana acum si am ajuns cam la 50 de kilometri" spune barbatul care a ajuns deja prin Westport, Nelson, Blenheim and Kaikoura. A strans deja 700 Pokemon, inclusiv un 1709 'CP' Vaporeon pe care l-a poreclit Salacia.

"Sunt la nivelul 20 in acest moment, este cel mai mare pe care l-am vazut pana am ajuns in Christchurch, aici sunt cativa jucatori mai buni. Il vreau pe Mewtwo, este Pokemonul cu numarul 150 si este sfarsitul jocului pentru majoritatea oamenilor" a mai povestit Currie.