PES MANAGER este o aplicatie gratuita, in care utilizatorii trebuie sa selecteze un jucator de la cluburile din Europa si sa il ajute sa castige prin alcatuirea unei echipe puternice si bine pregatite. Aplicatia are la baza bine cunoscutul joc „World Soccer Collection S“ din Japonia.

In aplicatia PES MANAGER, utilizatorii primesc la inceput 14 jucatori ca baza pentru echipa lor, iar abilitatile si punctele forte ale fiecaruia sunt prezentate pe insigna de jucator. Jucatorii se antreneaza pentru a-si imbunatati calitatile, iar apoi se confrunta cu oponenti virtuali sau reali, fiecare dintre acestia folosind tactici si atacuri speciale pe parcursul meciului. Castigatorii primesc ulterior mingii speciale, care ajuta la dezvoltarea abilitatilor echipei. 

Meciuri reale, prezentate in 3D, cu peste 1500 de insigne de jucator cu fotografii autentice!

Noul joc are peste 1500 de insigne de jucator licentiate, cu cei mai buni jucatori din cele mai bune echipe din Europa. Dupa ce jucatorii isi alcatuiesc echipa din fotbalisti cum ar fi Neymar, Cristiano Ronaldo, Beñat Etxebarria, Carlos Vela si Giovani dos Santos, ei trebuie sa decida asezarea in teren si stilul de joc si sa se asigure ca jucatorii selectati sunt folositi in functie de abilitatile lor. Modalitatea e simpla si intuitiva, folosind sistemul „drag and drop“, meciurile se joaca in reprezentari 3D uimitoare, iar utilizatorul poate schimba pozitiile jucatorilor sau poate efectua schimbari, in functie de situatiile in timp real din cadrul meciului. 

Pe masura ce echipa jucatorului avanseaza in liga PES MANAGER și in competitii, se pot obtine noi insigne de jucator prin trecerea la nivelul urmator, caștigarea meciurilor sau prin „Prize Draw“. Prize Draw (Tragere la sorti pentru premii) e disponibila prin utilizarea punctelor obtinute de utilizator sau prin folosirea Energy Balls (mingii speciale). Energy Balls se pot cumpara in cadrul aplicatiei, ca premii pentru confruntarile intre niveluri sau drept cadou de la administratorii jocului. De asemenea, in functie de cat de bine se simte publicul datorita eforturilor echipelor, se pot acorda insigne de jucator suplimentare.