Doar 342 de oameni erau in tribune la partida dintre Goianesia si Atletico Goianiense, partida din ligile inferioare din Brazilia. Insa acel meci a devenit cel care l-a transformat pe Wendell Lira intr-o vedeta. Golul sau superb a ajuns la TV in intreaga lume si i-a adus trofeul Puskas pentru cel mai frumos gol marcat in 2015, luandu-i fata lui Leo Messi.

Lira a semnat apoi cu un club mai important si cariera lui parea se mearga intr-o directie buna. Insa Lira a surprins pe toata lumea dupa ce a anuntat ca se retrage la 27 de ani si devine gamer profesionist! Surprinzator, acum castiga mai multi bani din e-sports decat o facea cand era el sportiv!

"Mereu am visat ca voi putea trai ca jucator de video games, dar nu am crezut ca va deveni realitate. Dar asta s-a intamplat" a povestit Lira, cel care si-a demonstrat talentul dupa ce a batut campionul mondial la FIFA in timpul galei FIFA din Elvetia din 2015. Daca jucatori precum Cristiano Ronaldo sau Leo Messi l-au refuzat pe campion, Lira a acceptat si l-a invins cu 6-1!

Dupa ce s-a retras din fotbal, o companie de marketing sportiv din Porto Alegre i-a oferit un contract pe 5 ani ca e-atlet. Acum castiga bani din meciurile la turnee, din canalul sau de YouTube si din reclamele vandute pentru programul online. Canalul sau de YouTube are 250.000 de abonati iar Lira spune ca acum castiga mult mai mult decat salariul ca fotbalist. Nu e de mirare - Brazilia este una dintre pietele cu cel mai mare progres in gaming din intreaga lume. Anul trecut, 10.000 de oameni au fost prezenti la finala League of Legends de pe un stadion din Sao Paulo.

Unele staruri de top din e-sports castiga sume de 6 cifre. Jucatorul de top din Brazilia, Gabriel "Kami" Bohm, incaseaza 290.000 de dolari anual. Exista echipe care locuiesc si se antreneaza sub acelasi acoperis. Wendell Lira spune ca rutina lui este una foarte dificila - se antreneaza multe ore pe zi pentru a castiga bani in turnee online si pentru a ramane relevant pe YouTube. Totusi, spune ca este mai usor ca in fotbalul real unde are de-a face cu durerea fizica si calatorii lungi.