150 de jucatori profesionisti isi vor disputa premii de peste 5.000 de euro in finala primului sezon al Campionatului National de Sport Electronic, organizata de Professional Gamers League (PGL) la Constanta, in perioada 26-27 mai.

In premiera, Campionatul reuneste toate cele patru jocuri oficiale pentru care s-au desfasurat campionate separate in anii anteriori: Counter-Strike 1.6, Dota 2, StarCraft 2 si FIFA 12. Primul sezon, deschis pe 17 martie, a adunat, timp de 11 saptamani de calificari, 1.300 de jucatori in 1.600 de meciuri. Meciurile au fost difuzate de PGL TV si au insumat 264 de ore de transmisiuni in direct. 

"Sportul electronic este tot mai apreciat in Romania, fapt dovedit de cresterea cu 20% a numarului de jucatori inscrisi, dar si de valoarea premiilor puse in joc anul acesta, cele mai mari de pana acum. Finala primului sezon al Campionatului National de Sport Electronic va aduce premii de peste 5.000 de euro pentru jucatorii finalisti in competitiile de Counter-Strike 1.6, Dota 2, StarCraft 2 si FIFA 12", a declarat Silviu Stroie, presedintele Professional Gamers League. 

In Romania, cel mai popular joc multiplayer este Counter-Strike, pentru care s-au inscris 158 de echipe si 790 de jucatori in Campionatul National de Sport Electronic. in finala s-au calificat 16 echipe, intre care se numara neXt!, IGG.H, Natural Born Killers, TEAM4NOT.AMD, edge, AllStars, nueVitaZ, wasd.AMD si iNT.eXtreme. 

Competitia Dota 2 va avea in finala patru echipe, iar in finala StarCraft 2 s-au calificat opt jucatori. Romania este recunoscuta pe plan mondial in competitiile de StarCraft 2, doi dintre jucatorii romani fiind recrutati de unele dintre cele mai bune echipe internationale, Fnatic si eSahara. Finala FIFA 12 se va desfasura online si cuprinde 16 jucatori. 

"Alaturi de cei 150 de jucatori profesionisti, asteptam peste 500 de fani care vor veni sa isi sustina favoritii la meciurile din finala," a adaugat Silviu Stroie. 

Cel de-al doilea sezon din Campionatul National de Sport Electronic se va desfasura in perioada 22 septembrie – 16 decembrie.