Prima universitate din lume care va studia Pokemon Go este cea din Idaho, Statele Unite. Totusi nu este vorba despre o materie de sine statatoare, iar studentii de-acolo nu vor avea un curs de prins pokemoni, ci jocul va fi analizat in cadrul unui curs general despre gaming, scrie Malaezu.ro.

Disciplina se va numi “Pop Culture Games” si va studia relatiile dintre tineri si modul in care acestia pot duce un stil de viata activ prin intermediul jocurilor. Ideea cursului a venit dupa ce in campusul universitatii s-a creat o comunitate de jucatori de “Humans vs. Zombies“, un joc live-action prin care tinerii trebuie sa fie atenti si sa nu fie muscati de vreun zombie; un fel de “Ratele si vanatorii” post-apocaliptic.

Universitatea din Idaho a emis un comunicat prin care a anunta studierea jocului. "Vreau sa fie mai mult decat pur si simplu oameni care spus: Merg sa prin un Pikachu" spune instructorul cursului, Steven Bird. "Aplicatia face mai mult decat sa iti permite sa lanssezi un Pokeball. Ai ocazia sa te aventurezi, sa vezi diferite lucruri, sa fii activ, sa vezi soarele. Iti permite sa te misti in grupuri mari sau echipa. Nu numai ca reprezinta o activitate fizica, dar iti permite si sa construiesti o echipa si calitati de lider" a mai spus Bird.