Telltale, creatorii seriilor atat de populare Walking Dead si The Wolf Among Us, sunt cei care se afla in spatele noului joc Game of Thrones. Bazat pe seria "A song of Ice and Fire" a lui George R.R. Martin, adaptata pe micile ecrane intr-un serial cu un succes urias, Game of Thrones: Iron on Ice are multi dintre actorii care apar in serie, acestia imprumutandu-si vocile pentru joc.

Jocul se bazeaza in primul rand pe sezonul 4 al serialului, avandu-i insa in prim-plan pe cei din Casa Forrestor, prezenta in carti mai tarziu, neaparand pana acum si in serial. Joci cu 5 dintre personajele din Casa Forrestor. Asistentul personal al lui Martin, Ty Corey Franck, a facut echipa cu dezvoltatorii jocului.

Telltale a lansat in urma cu cateva ore primul trailer al jocului.

La fel ca si in celelalte jocuri ale celor de la Telltale, si acesta este o aventura de tipul 'point and click' si va fi intr-un format episodic, 6 mai exact, primul urmand sa se numeasca 'Iron from Ice". Anuntat oficial in decembrie 2013, jocul este descris de Josh Goodstadt de la HBO ca fiind un joc care "ii va pune pe fani chiar in mijlocul actiunii, lasandu-i sa decida unde se va indrepta povestea".

Game of Thrones: Iron from Ice va fi lansat pana la sfarsitul acestui an pe Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, si iOS, precum si pe PC si Mac.