Titlul celor de la Epic Games a fost eliminat din magazinele de aplicații deoarece le-a permis utilizatorilor să facă cumpărături în joc direct la Epic, evitând astfel platformele AppStore și Google PlayStore. Prin această mișcare, Epic a făcut în așa fel încât să nu mai dea comisioane către cei doi giganți. Drept urmare, cele două mari companii au declarat că s-au încălcat contractele și au eliminat jocul din magazinele de aplicații.

Prin listarea unei aplicații sau a unui joc pe una dintre platforme, publisherul accepta ca o parte din banii pe care-i primește din in-app purchases să meargă la Google sau la Apple. Epic a creat o metodă prin care să elimine acest comision de 30% pe care-l percepeau cele două mari companii americane.

„Fortnite va rămâne disponibil pe Android, însă nu mai putem face disponibil jocul pe Google Play deoarece încalcă regulile noastre. Cu toate acestea, îi invităm pe cei de la Epic să discute cu noi și să aducem Fortnite înapoi pe Google Play”, au spus repezentanții Google.

Cei care vor să instaleze Fortnite pe Android o pot face de pe site-ul Epic sau cei care au telefoane Samsung direct din Samsung Galaxy Store. Pe de altă parte, pe iPhone sau iPad nu este posibilă instalarea din surse externe. Cei care au deja Fortnite pe iPhone îl mai pot accesa, însă nu-l vor mai putea actualiza și pe viitor e posibil să aibă probleme.

În urma acestor decizii, Epic Games a decis să dea în judecată Google și Apple. Cel mai probabil nu vor avea succes, deoarece nici Netflix, nici Spotify nu au reușit să evite comisionul de 30% pe care-l plătesc către cele două platforme.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: