Au existat zvonuri în trecut despre faptul că Apple ar vrea să-și lanseze propria consolă, însă acestea s-au intensificat în prezent datorită faptului că Apple vrea să-și facă propriile procesoare ARM pentru laptop-uri și calculatoare, scăpând astfel de dependența de Intel.

Un utilizator de Twitter cu numele Mauri QHD, cunoscut pentru că a avut dreptate în trecut în privința unor leak-uri, ne spune acum că a auzit de la o sursă, fără a spune exact de unde, că Apple lucrează la o consolă ce are la bază un procesor ARM.

Acest zvon, ca multe altele, trebuie tratat cu scepticism, însă nu ar fi extraordinar de improbabil ca Apple să vrea să construiască o astfel de platformă. Procesoarele ARM ale Apple vor fi îndeajuns de performante pentru sarcini grele precum editare video, grafică 3D și așa mai departe, deci vor putea rula și jocuri.

Sigur, Apple trebuie să adapteze aceste procesoare pe o nouă arhitectură pe care o folosesc creatorii de jocuri. De asemenea, compania americană va trebui să depună multă muncă și să asigure că jocurile vor rula bine dacă vrea să aibă o șansă să concureze cu PS5 sau Xbox Series X. Apple are deja un serviciu de gaming numit Apple Arcade pe care și-ar dori să-l extindă și pe marile televizoare din casele oamenilor.

Vom vedea mai întâi cum se vor descurca noile laptop-uri și Mac-uri cu procesoare ARM apoi rămâne de văzut dacă acestea se vor preta și pentru gaming.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: