Nordeus, publisher-ul celui mai popular joc sportiv din lume pe dispozitive mobile, „Top Eleven”, joc cu peste 100 de milioane de utilizatori inregistrati, anunta echipa castigatoare a celei de-a cincea editii a Hackthonului Nordeus. Echipa „Binx” din Croatia a reusit sa creeze in 24 de ore cel mai apreciat joc de catre juriul competitiei.

Tema concursului din acest an a fost „Platforma de puzzle”, iar pe locul al doilea s-au clasat cei din echipa „Mechabit” din Marea Britanie. Vesti bune sunt si pentru gamerii romani. Echipa care a reprezentat Romania la cea de-a cincea editie a Nordeus Hackathon, unul dintre cele mai dificile concursuri de realizare a unui joc in 24 de ore, s-a clasat pe locul al treilea. Cei patru membri ai echipei „TanK'd” au fost apreciati pentru rapiditate si creativitate in crearea jocului „Wheely & Screwy”. in total, la competitie au fost selectate zece echipe din sapte tari europene: Bulgaria, Croatia, Grecia, Serbia, Ucraina, Marea Britanie si Romania.

La editia din 2015, Nordeus Hackathon a ajuns la un alt nivel. Am avut unele probleme din cauza presiunii competitiei, dar am avut noroc de faptul ca am fost o echipa unita si ne-am ajutat reciproc. De fiecare data cand am intampinat dificultati, am continuat sa luptam si mai mult pentru a reusi”, a spus Denis Mraović, unul dintre membrii echipei castigatoare.

Fanii competitiei si-au votat si ei echipa preferata. Astfel premiul publicului l-a castigat o alta echipa din Croatia, „Misfit Village”. Mai mult, Croatia a stat bine si la categoria gameplay, unde echipa „Pine Studio” a fost recompensata, iar „Nereus Team” din Grecia a fost premiata la categoria Multimedia Presentantion. Toti castigatorii s-au ales cu premii consistente, dar cel mai mare castig al Nordeus Hackathon a fost cu siguranta promovarea celor mai talentati profesionisti in gaming in industria de profil din Europa.

(Echipa TanK'd din Romania)

„In ultimii cinci ani, Nordeus Hackathon a devenit o competitie internationala care atrage cele mai bune echipe de profesionisti in gaming din Europa care reusesc sa creeze jocuri remarcabile in doar 24 de ore”, a declarat Branko Milutinovic, CEO al companiei Nordeus. „Putem spune cu siguranta ca toate echipele participante ne-au depasit asteptarile”.

Pentru a incuraja echipele participante si pentru a promova munca in echipa, cinci echipe formate din dezvoltatori de jocuri din cadrul companiei Nordeus, au creat un joc in aceleasi conditii, sub aceleasi reguli, dar avand o tema de joc diferita. Asadar, in timp ce juriul vota cea mai buna echipa a competitiei, participantii votau cel mai bun joc creat de angajatii Nordeus. Competitia s-a desfasurat in Belgrad, iar persoanele care au participat la editiile anterioare, nu s-au mai putut inscrie si la editia din acest an.