Jocul "Avioane", pe care copiii il practicau in pauzele de la scoala inainte sa apara smartphone-urile si tabletele, e reinventat de cativa tineri din Bucuresti. Au pastrat ideea de baza, in care jucatorii au o plansa pe care isi aseaza unitatile, insa l-au condimentat si l-au facut multiplayer online, ca sa poti juca oricand cu oricine.

Artillery Strike poate fi descarcat gratuit din Magazinul Play. Cei 11 bucuresteni care au creat jocul s-au gandit ca ar fi mai interesant sa inlocuiasca avioanele cu tancuri. Iar scorul sa fie tinut un pic altfel, pentru ca celebrul "Avioane" sa treaca la nivelul urmator.

Este foarte importanta strategia aleasa de jucator pentru fiecare batalie in parte. El poate folosi tancuri mai mici si mai greu de gasit pe harta, dar astfel pierde din puterea de foc in timpul bataliei. Poate merge pe tancuri medii si mari, care ii cresc puterea distrugatoare, insa il fac si mai usor de gasit. Jocul are mai multe tipuri de munitie, de la cea normala pana la “Mini-Nuke”.

Utilizatorul poate lupta atat cu prietenii, cat si cu jucatori necunoscuti. El poate trimite challenge-uri dar si primii declaratii de razboi de la alte persoane, in acelasi timp. Fiecare gamer porneste ca soldat, iar scopul este sa ajunga comandant suprem.

Castigatorul unei confruntari este ales dupa mai multi factori: cate unitati a distrus, ce acuratete a avut, cate unitati neatinse a avut in batalie si, evident, cate unitati i-au fost distruse.  

Dupa fiecare batalie, utilizatorul primeste monede care pot fi folosite pentru a cumpara noi tancuri sau munitie pentru urmatoarele batalii. Ca bonus, in fiecare zi utilizatorul are parte de un mini game in care trebuie sa nimereasca tancuri pe o harta, pentru a-si face plinul de monede.

Jocul va fi disponibil in curand si pentru iOS, Facebook, Windows 8 si Windows Phone.