Succesul jocului Angry Birds Star Wars, lansat in luna noiembrie a anului 2012, i-a facut pe finlandezii de la Rovio sa se grabeasca in lansarea unei continuari. Popularitatea celebrei serii de filme SF Star Wars, precum si cea a pasarilor "suparate" pe purcelusii verzi a facut ca primul joc sa fie descarcat de peste 100 de milioane de utilizatori.

Rovio va lansa in prima faza o versiune gratuita pentru Android, versiune sustinuta de reclame, urmand ca versiunea completa sa coste 0,99 de dolari. Angry Birds Star Wars II va avea 30 de personaje din universul filmelor lui George Lucas, jocul fiind sustinut si de lansarea unei linii de jucarii de plus, precum si de o carte oficiala editata in colaboare cu National Geographic.

Rovio a anuntat lansarea jocului pentru 19 septembrie 2013, chiar pe site-ul oficial, vestea fiind insotita si de un trailer in care Ian McDiarmid (Imparatul Palpatine din seria de filme) trece in revista noutatile din partea a doua a Angry Birds Star Wars. Anul 2012 s-a incheiat bine pentru compania finlandeza, cu peste 263 de milioane jucatori activi pe luna ai celebrei serie de jocuri.

Iata trailerul Angry Birds Star Wars II: