S-a vandut in milioane de copii in anii '90, a creat dependenta in randul jucatorilor si este gata sa revina acolo unde i-a fost locu' mai bine de un deceniu. Este SimCity, jocul de strategie care-si doreste o abordare mai verde, mai prietenoasa cu mediul inconjurator.


"Stim ca multi dintre jucatorii de SimCity din deceniile trecute au devenit arhitecti sau ingineri si asta se datoreaza realismului jocului. Tocmai de aceea, acum venim cu o componenta ecologica. Cine vrea sa castige in noul SimCity trebuie sa se gandeasca la un oras verde, un oras care polueaza foarte putin", a spus Ocean Quingley, cel care a avut 'pe mana' partea de creativitate a noului joc.

"Primarii virtuali" vor infrunta si pericole considerate "ridicole" de critica de specialitate: jucatorii trebuie sa-si protejeze oraselke de OZN-uri, soparle uriase (trimitere la Godzilla) si chiar armate de zombi. Versiunea cea noua lui SimCity cere conexiune la internet in permanenta, acesta fiind lucrul mai putin bun al jocului avand in vedere ca multi utilizatori din Statele Unite nu au reusit sa se conecteze la servere in primele zile.