Sony Interactive Entertainment anunță disponibilitatea PlayStation Classic, o consolă în miniatură ce păstrează aspectul PlayStation original.

Aceasta va include 20 de jocuri originale și va fi lansată pe 3 decembrie 2018 în Europa, Japonia și America de Nord. PlayStation Classic va fi disponibil la prețul recomandat de producător de 99,99 euro.

Consola PlayStation originală a apărut pentru prima dată în Japonia, pe 3 decembrie 1994, aducând inovații precum randarea 3DCG în timp real și adoptarea CD-ROM-ului, care au avut un impact major asupra industriei de gaming începând cu 1990.

Design-ul consolei PlayStation Classic este asemănător cu design-ul PlayStation, inclusiv layout-ul butoanelor, controllerele și exteriorul, însă cu un format mai mic, fiind cu 45% mai mică în dimensiuni și cu 80% mai mică în ceea ce privește volumul față de consola originală.

PlayStation Classic va include 20 de jocuri originale PlayStation, precum: Final Fantasy VII, Jumping Flash!, R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 și Wild Arms.

PlayStation Classic este un produs perfect pentru fanii PlayStation care s-au bucurat de PlayStation original, dar și pentru noii gameri PlayStation care vor să experimenteze jocurile clasice PlayStation din anii 1990.

PlayStation Classic include un cablu HDMI pentru a se conecta la un monitor extern, un cablu USB care trebuie conectat la un USB AC Adaptor pentru alimentare.

Titlurile compatibile permit utilizatorilor să se joace împreună sau împotriva prietenilor, cu cele două controllere pe care le include consola.