Conducerea companiei Atari a anuntat oficial ca lucreaza la o noua consula de jocuri, Atari Box. Chiar daca nu stim exact cand va fi lansata, noua consola este o veste extraordinara pentru fanii jocurilor clasice cum este Pac-Man sau Pong.

Ultima consola produsa de Atari a fost lansata in anul 1993 si se numea Atari Jaguar, scrie Daily Mail. Atari s-a bucurat de un succes imens dupa prima lansare a unei console, numita 2600, in anul 1977.

De atunci si pana in 1993 a produs si lansat numeroase serii de console. Din pacate insa, nu a facut fata concurentei din partea Nintendo, Sega si Sony, iar din 1993 nu a mai produs nicio consola.

Acum, Fred Chesnais, CEO Atari, a anuntat ca firma revine in industria productiei de hardware si pregateste un nou gadget.

Atari a publicat deja un scurt teaser, pentru a starni interesul gamerilor pentru consola Atari Box. Consola pare sa aiba o carcasa placata cu lemn si un logo Atari in partea din fata.

Conform informatiilor oferite de Chesnais, noua consola ar putea fi compatibila cu jocurile clasice, precum Pac-Man, Pong si Asteroizii.

In ultima perioada, Atari a pus accent pe relansarea unor jocuri pentru telefoanele mobile, iOS si Android.