Ubisoft lansează Assassin's Creed Odyssey, un nou titlu ambițios din această serie cu cel mai vast univers de tip open world de până acum și mecanici RPG inovatoare.

Acțiunea din Assassin's Creed Odyssey se desfășoară în Grecia Antică, cu 431 de ani înaintea erei noastre, iar jucătorii au ocazia să exploreze acest ținut istoric al miturilor și legendelor alături de unul dintre cei doi protagoniști, Alexios sau Kassandra.

La dezvoltarea jocului a lucrat și o echipă de peste 200 de developeri și game testeri din studioul Ubisoft București, contribuind la recrearea creaturilor mitice, dar și la gameplay-ul naval sau abilitățile speciale și de luptă ale personajelor.

Echipa de dezvoltare din București a fost responsabilă de randarea și simularea apei, fiind prima care a reușit să introducă textura 3D a spumei formate la suprafață, pentru o experiență de joc cât mai autentică. De asemenea, arenele de luptă și anumiți inamici foarte puternici sunt rezultatul eforturilor celor din studioul local. 

Assassin's Creed Odyssey reprezintă al optulea joc realizat in co-development de Ubisoft Quebec, Montreal, București și Singapore. Mai mult, testarea calității s-a realizat împreună cu Ubisoft Kiev și Pune.

Jocul este disponibil acum pe platformele Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4 și PC, cu îmbunătățiri grafice și tehnice pe consolele Xbox One X și PS4 Pro.