Jucatorul francez Mamadou Sakho a fost sters din FIFA 16 dupa ce a picat un test antidoping. Sakho a fost suspendat provizoriu de catre UEFA pentru 30 de zile, suspendare care a fost extinsa in weekend si la nivel international, acesta urmand sa rateze Euro 2016 din cauza acestui scandal. Sakho ar fi fost titular in defensiva Frantei la meciul cu Romania de la turneul final care incepe in luna iunie.

Sakho a cazut un test antidoping, fiind depistat pozitiv cu o substanta interzisa folosita pentru arderea grasimilor. Sakho a decis sa nu conteste decizia, riscand pana la 2 ani de suspendare din fotbal..

Cei de la EA Sports a decis sa-l stearga pe Sakho din joc in ultimul update chiar daca decizia finala nu a fost anuntata. Orice urma a existentei lui Sakho a fost stearsa din FIFA 16. Sakho avea un rating de 81.

Sakho nu este primul jucator sters din FIFA 16 anul acesta - Adam Johnson, fostul fotbalist care a fost condamnat la 6 ani de inchisoare pentru activitate sexuala cu un minor, a fost si el dat afara din FIFA 16.