Romania va organiza pentru prima data in istoria sa un turneu major de Counter-Strike: Global Offensive, fiind a patra tara din lume dupa Germania, Suedia si Polonia. DH Open, gazduit de DreamHack Cluj-Napoca 2015, intre 29 octombrie si 1 noiembrie, va fi ultimul turneu Major din acest an.

Major este rangul cel mai inalt acordat de compania americana Valve, proprietara jocului, turneelor profesioniste CS:GO care se remarca prin prestigiul echipelor participante, calitatea productiei si valoarea premiilor.

Fanii CS:GO vor avea ocazia sa urmareasca pe scena Salii Polivalente din Cluj-Napoca cele mai bune 16 echipe din lume in drumul lor catre titlul de campioni si premiile de 250.000 dolari, intr-o productie exceptionala semnata de PGL.

''Faptul ca reusim sa avem un turneu Major este cea mai mare realizare de pana acum. Prin ceea ce produce PGL, scena sportului electronic din Romania se afla in top 5 al celor mai mari evenimente esports din lume. DreamHack Cluj-Napoca 2015 va fi cu adevarat remarcabil pentru toti fanii esports din Romania, dar si pentru cei din afara granitelor, intrucat un turneu Major atrage publicul din toata lumea'', a declarat Silviu Stroie, presedintele PGL.

''Suntem foarte entuziasmati sa aducem urmatorul turneu CS:GO Major la DreamHack Cluj-Napoca. impreuna cu PGL vom avea ocazia sa producem un spectacol de patru zile pe scena pentru fanii romani ai sporturilor electronice care sunt incredibili. Alaturi de PGL vom crea o productie unica in domeniul esports, care in cele din urma se va dovedi a fi cel mai memorabil eveniment CS:GO din toate timpurile'', a declarat Tomas Lyckedal, business development director Dreamhack Suedia.

Opt echipe vor primi rangul de Legends si implicit o invitatie directa pentru a participa la turneu, in functie de performantele lor la ultimul Major. Alte opt echipe vor avea ocazia sa participe in turneu, cu titlul de Challenger castigat in urma calificarilor online. Ultimul Major, gazduit de Germania, a adunat doar la meciurile din finala aproximativ 9 milioane de spectatori pe stream.

Sursa: AgerPres