UPDATE: Se pare ca toata nebunia inregistrarii marcii "Half-Life 3" ar fi fost cauzata de un hoax bine pus la punct. Totusi, parerile sunt in continuare rezervate, din moment ce numele a aparut si in bug track-erul intern Valve. Compania nu a emis inca un punct de vedere oficial, iar fanii inca mai spera sa primeasca vesti bune. Totusi, site-ul comunitatii developerilor Valve le recomanda sa nu isi faca prea multe iluzii.

Seriile Half-Life, Quake, Counter Strike sau Call of Duty vor fi intotdeauna primele in preferintele oricarui impatimit de FPS-uri. Am crescut cu ele, ne-am obisnuit cu actiunea nebuna si am regretat cand au inceput sa-si piarda din calitate si farmec.

Dar, dintre toate, Half-Life a fost jocul care a revolutionat complet genul first person shooter. A aparut in 1998, a cunoscut cateva expansion pack-uri, mod-uri, apoi, cativa ani mai tarziu, au aparut mult prea scurtele episoade Half-Life 2. Jocul a cunoscut si o revitalizare anul trecut, cand a devenit disponibil pe Steam cu numele “Half-Life Black Mesa”.

Dar Valve a facut mutarea care aprinde imaginatia si sperantele tuturor fanilor de pe planeta. Compania tocmai a inregistrat marca “Half-Life 3” la OHIM (Oficiul Uniunii Europene pentru Inregistrarea Marcilor si a Design-urilor). Se intampla la 6 ani dupa lansarea Half-Life 2: Episode Two.

Cererea depusa pe 29 septembrie a fost descoperita de fani in urma cu doua zile. In acelasi timp, bug tracker-ul intern al Valve a devenit public pentru scurt timp, indeajuns de mult pentru ca fanii sa descopere acolo doua nume importante: “Half-Life 3” si “Left 4 Dead 3”. Compania s-a ferit sa dea deocamdata vreun detaliu oficial, in conditiile in care pe 2 octombrie a fost depus inca o cerere de trademark pentru “Portal 3”.

Lucrurile nu sunt insa atat de sigure. La o zi dupa ce forumurile fanilor au inceput sa fiarba, cererea de inregistrare a marcii Half-Life 3 pur si simplu a disparut de pe site-ul OHIM, iar fanii se intreaba daca e mana celor de la Valve Corporation, care vor sa tina totul secret sau a fost doar o farsa menita sa aprinda spiritele.