Compania New Activision a anuntat ca 1 milion de utilizatori s-au retras din celebrul World of Warcraft. Erau 10 milioane acum 3 luni, acum sunt doar 9 milioane. Este o scadere dramatica pentru cel mai popular joc de acest gen, joc ce ar putea ajunge o amintire pana in 2014.

Actiunile companiei care a lansat World of Warcraft au scazut rapid cu 5 % din cauza temerilor investitorilor ca lumea Warcraft este pe duca.

Presedintele Blizzard, Mike Morhaime, insa, a incercat “sa arunce cu o vraja asupra speculatiilor”. El a declarat ca, de fapt, jucatorii impatimiti de World of Warcraft si-au luat un mic concediu in aceasta vara pentru a incerca Diablo 3 si ca vor reveni o data cu “Mists of Pandaria”, continuarea lui “Cataclysm” si care va fi lansata in septembrie anul acesta.

Vraja folosita de presedintele Blizzard nu pare sa dureze insa prea mult. Sunt si alte cauze pentru care World of Warcraft isi pierde din fani. Concurentii de la Electronic Art au lasat, spre exemplu, Star Wars: The New Republic, la liber, in vreme ce World of Warcraft ar costa undeva la 15 dolari pentru subscriberi.

Nu mai vorbim despre faptul ca nu poate fi jucat decat pe PC sau Mac, iar viitorul apartine telefoanelor inteligente si tabletelor.

Probabil, ultima sansa de revenire va fi Mists of Pandaria pe care il vom putea incerca peste aproximativ o luna. Insa, Blizzard a anuntat deja ca nu vom putea “ajunge in Pandaria” decat dupa atingerea ultimului nivel de acum.

World of Warcraft a fost lansat in 2004. Si-a atins gloria in octombrie 2010 cand erau inregistrati 12 milioane de utilizatori, numarul lor scazand insa constant din acel moment, scrie Mashable.