Gamerii sunt pusi la grea incercare, toamna asta. Au de ales intre Xbox One si PlayStation 4, doua gadgeturi care apar dupa o lunga asteptare si care isi propun sa schimbe modul in care ne jucam.

PlayStation 4 costa 399 de dolari, cu 100 mai putin decat Xbox One. S-a lansat pe 15 noiembrie in SUA, iar pe 29 va fi prezent si in Europa. Xbox One va ajunge pe 22 noiembrie in majoritatea tarilor de pe glob.

Cei care isi doresc un gadget de ultima ora trebuie sa compare cu atentie specificatiile celor doua produse si sa aiba in vedere diferentele. Xbox One si PlayStation 4 sunt mai degraba asemanatoare decat diferite. Pe partea de design, Xbox este mai mare si mai grea, insa ambele au aspect glossy.

PlayStation 4 pare un mai puternic, din punctul de vedere al specificatiilor, insa are nevoie de accesoriul PlayStation Camera, care costa 59 de dolari in SUA. Xbox One include senzorul Kinect care detecteaza miscare.

Cei de la Digital Foundry spun ca principala diferenta dintre Xbox One si PlayStation 4 tine de RAM. PS4 foloseste 8GB de RAM GDDR5, in timp ce Xbox One vine tot cu 8GB de RAM, insa DDR3. Iar G-ul din fata conteaza enorm. GDDR5 din PS4 este acelasi timp de RAM folosit in placile video si e optimizat pentru sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca noua jucarie de la Sony. Digital Foundry sustine chiar ca GPU-ul lui PS4 ar avea cu 50% putere de procesare grafica mai mare decat in cazul Xbox One. 

PS4 pare o masinarie de jocuri mai buna decat Xbox One daca ne mai gandim la un aspect: PS4 ruleaza unele jocuri la o rezolutie nativa mai mare decat Xbox One.

Iata cum se vede Battlefield 4, in paralel, pe PlayStation 4 si pe Xbox One:

Pentru mai multe informatii, aceasta este lista comparata a specificatiilor, dupa cnet.