Apple a anuntat marti, 19 aprilie, noul MacBook 2016 ce include un nou procesor Intel si vine si in varianta de culoare "rose gold". Laptopul vine in 2 versiuni de configurare.

Prima are un chip de 2.2GHz cu 256GB spatiu de stocare, in timp ce cea de-a doua are un chip mai rapid si 512GB spatiu de stocare. MacBook este cel mai subtire laptop al celor de la Apple - nu este la fel de puternic precum MacBook Pro, insa mai subtire, mai usor si mai scump decat MacBook Air. Ecranul este de 12 inch, rezolutia 2.304*1440 si cantareste sub 900 de grame.

Noul MacBook vine cu un singur port - unul USB-C care e folosit nu numai pentru incarcarea laptopului, dar si pentru transferul de date sau pentru adaugarea unui al doilea monitor.

MacBook 2016 foloseste procesor de a 6-a generatie Intel Core M ce poate avea viteze "turbo boost" de pana la 3.1GHz. Chip-urile folosite vor oferi si performante grafice imbunatatite. Acesta va oferi laptopului o durata de viata a bateriei mai mare - 10 ore de browsing prin wireles sau 11 ore de filme.

Ambele versiuni pot fi cumparate de pe site-ul Apple incepand de astazi, urmand sa ajunga in magazine de miercuri. Pretul pentru versiunea cu 2.2GHz si 256GB spatiu de stocare este de 1.299 de dolari, in timp ce versiunea mai puternica va costa 1.599 de dolari.