Potrivit vloggerului Dave Lee, Apple are o problemă serioasă cu noul gadget premium lansat în urmă cu doar o săptămână - MacBook Pro.

Laptopul, care costă aproximativ 3.500 de dolari, se încinge foarte tare și sistemul care ar trebui să asigure răcirea procesoului nu este eficient.

De aceea, Apple a decis să rezolve problema reducând intenționat viteza de operare a procesorului de la MacBook Pro.

Dave Lee a prezentat dovada în cadrul unui review pe care l-a realizat la acest gadget.

El a testat un laptop dotat cu procesor i9, care costă 450 de dolari în plus față de versiunea standard a gadgetului. Astfel, a observat că atunci când are acest procesor, laptopul nu mai funcționează la fel de bine.

Deși ar fi trebuit să funcționeze la 2.9GHz, procesorul nu putea depăși viteza maximă de 2.2GHz.

Pentru a testa viteza gadgetului și abilitatea lui de a opera mai multe sarcini în același timp, Lee a folosit programul de editare video Adobe Premiere.

Ciudat este că atunci când a testat laptopul fără procesorul de ultimă generație i9, acesta a putut atinge o viteză mai bună, de 2.6GHz.

Cei de la Daily Mail menționează însă că problema a fost observată pe un singur laptop, cel testat de Lee, prin urmare este posibil ca acel gadget să fi avut o defecțiune, fără că acest lucru să fie valabil la orice exemplar din gama MacBook Pro 15.

Apple nu a făcut deocamdată nicio declarație pe acest subiect.