ASUS a lansat la Computex noul Transformer Book Trio, primul notebook 3 in 1 din lume. Gadgetul vine cu un ecran detasabil de 11.6 inch si sistem de operare dual. Gadgetul joaca rolul de notebook si PC cu Windows 8, dar si de tableta cu Android.

Transformer Book Trio comuta cu usurinta intre sistemele de operare si le ofera utilizatorilor acces la 700.000 de aplicatii din Google Play Store si la peste 50.000 de aplicatii din Windows Store.

Gadgetul are doua sisteme de operare, Android si Windows 8

In ciuda sistemelor de operare diferite, Transformer Book Trio a fost conceput sa faca o tranzitie fluida intre modurile de utilizare, permitand utilizatorului sa-si sincronizeze datele sau sa continue sa navigheze pe web chiar atunci cand trece din modul notebook in modul tableta.

Cei de la engadget, prezenti la Computex in Taipei, targul la care s-a lansat gadgetul, au reusit sa filmeze un video hands-on:

Statia de andocare PC Station integreaza cea de-a patra generatie de procesoare Intel Core i7, tastatura si hard disk-ul de 750GB, iar atunci cand ecranul tabletei este detasat, acesta poate fi conectat la un monitor pentru a deveni un desktop PC.

PC Station serveste, de asemenea, ca baza pentru reincarcarea tabletei si extinderea autonomiei.

Tableta dispune de un procesor Intel Atom la 2.0 GHz, 64GB spatiu de stocare si un ecran IPS 16:9 cu rezolutie Full HD 1920 x 1080.