ASUS a lansat Eee PC X101, cel mai subţire si mai usor minilaptop. Anuntat inca de la inceputul lui 2011 la Computex, Targul Internaţional de Tehnologie ce are loc anul la Taipei, netbook-ul are doar 17,6 mm grosime si cantareste 920 g, ceea ce ii confera o portabilitate superioara.

Eee PC X101 are preinstalat noul sistem de operare MeeGo si este optimizat pentru a permite utilizatorilor sa fie conectati la retelele sociale favorite, precum Facebook sau Twitter. Este de asemenea ideal drept prim calculator pentru copii, tineri sau studenti.

Eee PC X101 sparge tiparele netbook-urilor obisnuite. Este usor si subtire, dar are  caracteristici superioare din punct de vedere tehnic. Mini-laptopul este echipat cu N435, ultimul procesor Intel model Atom, o memorie interna de 1GB RAM, doua porturi USB 2.0, un cititor de carduri MicroSD, webcam, 250 GB HDD si 8 GB SSD.

Eee PC X101 are inclusa tehnologia Super Hybrid Engine (SHE) pentru o utilizare indelungata a bateriei. Netbook-ul este disponibil intr-o varietate de culori printre care: alb, negru, maro si rosu.

Noul sistem de operare MeeGo a fost dezvoltat pentru a oferi utlizatorilor o interfata  usor de folosit, aplicatii specifice pentru retelele sociale, precum si un client de mesagerie instanta, pentru a fi mai aproape ca niciodata de prieteni. Aparatul vine cu browserul Google Chromium si aplicaţii precum: ASUS@vibe, ASUS Appstore, Dropbox - program de stocare online a fisierelor ori British Council English Language Learning - aplicatie interactiva pentru invatarea limbii engleze.

Mini-laptopul poate fi folosit si cu sistemul de operare Microsoft Windows 7.

Sursa: asus.com