Huawei concureaza din nou cu Apple, de data aceasta lansand o gama de laptopuri foarte performante. Cele doua laptopuri se numesc Matebook X si Matebook D si expertii spun ca pot rivaliza fara probleme cu un MacBook.

Matebook X seamana foarte bine cu un MacBook de 12 inchi, insa are speakere mult mai bune. Dimensiunea este compacta, insa performantele acestui model sunt similare unui MacBook Pro, scriu cei de la CNet.

Acest laptop functioneaza cu Windows 10, are ecranul de 13 inchi, procesor Intel U-Series si carcasa de aluminiu. Este foarte usor si subtire, avand o grosime de numai 12,5 mm si cantarind doar 1 kg.

Calitatea sunetului este net superioara altor branduri. Matebook X este primul laptop care are un sistemde sunet  Dolby Atmos care integreaza solutii de software si harware, oferind astfel un sunet mult mai bun, indiferent daca utilizatorul foloseste castile sau boxele incorporate.

Durata de viata a bateriei este de 10 ore, memoria RAM de 8GB, iar CPU este disponibil in variantele Intel Core i5 sau i7.

Matebook D este un laptop mai mare, cu ecran de 15,6 inchi, ecran cu rezolutie mai mica, dar dotata cu placa Nvidia GeForce 930MX GPU, fiind ideal pentru jocuri.