Lenovo a anuntat rezultatele pe perioada aprilie-iunie. Compania chineza a ajuns, in premiera, lider pe piata mondiala a PC-urilor. In aceasta perioada, Lenovo a avut venituri de 8,8 miliarde de dolari, in crestere cu 10% fata de anul trecut. Iar profitul a urcat cu 23%, pana la 174 milioane de dolari.

Cei de la Lenovo cresc puternic si pe zona telefoanelor mobile, inregistrand cel mai puternic avans din top 5. Seful Lenovo Romania, Aurel Netin, spunea ca Lenovo va aduce in tara noastra primele smartphone-uri pana la sfarsitul acestui an.

In aprilie-iunie, Lenovo a fost cel mai mare producator de PC-uri din lume si a atins cea mai mare cota de piata globala din istoria sa, de 16.7 procente - in crestere cu 1.7 puncte fata de aceeaşi perioadă a anului anterior. Livrarile de PC-uri Lenovo in primul trimestru fiscal (aprilie-iunie) au fost de 12.6 milioane de unitati.

In trimestrul incheiat in 30 iunie, Lenovo a devenit nu cel mai mare producator global de PC-uri, ci si-a adjudecat pozitia de lider pe piata PC-urilor in si Europa de Est, si a fost al treilea producator de dispozitive smart-connected (telefoane inteligente, tablete si PC-uri) din lume. Compania chineza este, de asemenea, si al patrulea cel mai mare furnizor de telefoane mobile inteligente din lume, cu cea mai rapida crestere in clasamentul primilor cinci producători (plus 132%).

In plus, vanzarile globale combinate de smartphone si tablete Lenovo au depasit pentru prima data livrarile de PC-uri.

Acesta a fost al 17-lea trimestru consecutiv in care Lenovo a depasit evolutia industriei in ansamblu, pe o piata care a scazut cu 11 procente fata de anul anterior.