Lenovo a adus in Romania IdeaPad Yoga si ThinkPad Twist, ultrabook-uri premiate la inceputul acestui an la targul de tehnologie CES de la Las Vegas. Noile gadgeturi, concepute pentru Window 8 si RT, "marcheaza un moment de transformare a interactiunii cu PC-urile si redefinesc viitorul tehnologiei personale mobile", sustine compania.

IdeaPad Yoga, un ultrabook al carui ecran se roteste 360 de grade in jurul muchiei de contact cu tastatura, poate fi trasformat dintr-o simpla miscare intr-o tableta. Modelul vine in doua variante, de 11,6 inch si de 13,3 inch, ambele dotate cu ecran tactil. Pe langa laptop si tableta, mai exista alte doua moduri de utilizare: Stand, pentru vizionarea filmelor si fotografiilor, si Cort, pentru jocuri sau videochat.

IdeaPad Yoga 13 are o grosime de doar 16,9 mm si cantareste 1,4 kg. Yoga 13 a primit procesoare Intel Core din a treia generatie, sunet Dolby, monitor IPS de inalta definitie si o baterie cu o autonomie de pana la 8 ore. Preturile pentru Yoga 13 pornesc de la 3.299 RON.

Varianta de 11,6 inch este si mai subtire: 15,6 mm. Bateria, care rezista pana la 13 ore, face din acest ultrabook un gadget perfect pentru utilizatorii pentru care e foarte importanta mobilitatea. Yoga 11 a primit NVIDIA Tegra 3, singurul procesor quad-core din lume pentru Windows RT. Compania Lenovo anunta ca aceasta varianta are preturi pornind de la 3.999 RON.

Cel de-al treilea gadget lansat aseara, ThinkPad Twist, vine in sprijinul micilor companii. Cu o diagonala de 12,5 inch, convertibilul primeste dotari la superlativ. Echiparea maxima inseamna procesor Intel Core i7, Windows 8 Pro, conectivitate 3G, stocare pana la 500 GB sau 128 GB SSD. Autonomia este de aproape o zi. Ultrabook-ul vine cu softuri dedicate micilor companii si sistem audio Dolby Home Theater. ThinkPad Twist costa incepand de la 4.999 RON.

Lenovo are in tara noastra un market share de 12,1%, ocupand locul III la vanzari in trimestrul trecut, spune Aurel Netin, director general pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.