Lenovo X1 Carbon, cel mai usor si mai subtire laptop de 14 inch din lume, cantarind doar 1,3 kg si avand o grosime de 17,72 mm, a sosit in tara noastra, la cateva saptamani dupa ce a fost prezentat la targul de tehnologie CES Las Vegas.

In ciuda dimensiunilor reduse, Lenovo X1 Carbon este si cel mai rezistent ThinkPad fabricat vreodata. Are carcasa din fibra de carbon si se lauda cu 8 specificatii militare de rezistenta certificate de testele in conditii extreme de praf, vibratii, caldura, altitudine, apa si umiditate.

Noul Lenovo X1 Carbon are un ecran la 2560x1440 sau 1600x900 pixeli cu tehnologia ThinkPad ColorBurst, care afiseaza imagini stralucitoare si culori vii. Ecranul are multitouch in 10 puncte.

Ultrabookul stie sa interpreteze 10 gesturi. Spre exemplu, daca duci degetul aratator spre buze ca si cum i-ai cere cuiva sa faca liniste, Lenovo X1 Carbon trece pe mute.

Noul Ultrabook a primit si asa-numita tastatura adaptiva. Randul de taste functionale F a fost inlocuit cu o banda care are butoane ce se activeaza in functie de softul in care lucrezi la un moment dat.

Lenovo X1 Carbon are o baterie care tine 9 ore si foloseste tehnologia Rapid Charge, care presupune incarcarea acesteia pana la 80% in mai putin de o ora.

Acest gadget are ventilatorul proiectat de la zero, astfel ca este foarte silentios.

Lenovo isi doreste sa aduca smartphone-uri in Romania in luna aprilie

Compania Lenovo spera sa vanda 1.000 astfel de Ultrabook-uri in Romania, pana la sfarsitul acestui an cu toate ca piata este intr-o usoara scadere la noi in tara.

La evenimentul de lansare in Romania a Lenovo X1 Carbon, Aurel Netin, general manager pentru Romania si Bulgaria, a declarat ca isi doreste ca primele smartphone-uri Lenovo sa se vanda in tara noastra incepand din aprilie, in cazul in care totul merge bine.

Lenovo este cel mai mare producator de PC-uri din lume, la nivelul intregului an 2013, si al 4-lea furnizor de telefoane mobile in trimestrul IV al lui 2013.