Microsoft a lansat un adevarat MacBook Killer. Laptopul de 13 inci e primul din istoria Microsoft si aproape de doua ori mai rapid decat un MacBook Pro. Mai mult, se poate transforma imediat in tableta, cu ajutorul mecanismului care detaseaza usor tastatura.

Chiar daca unii ar putea spune ca e doar un Surface Pro mai evoluat, Book-ul Microsoft stie mai mult de atat. Display-ul de 13,5 inci are o densitate de 267 ppi, cu o rezolutie de 3.000x2.000 si aspect 3:2. E protejat si de cea mai subtire Gorilla Glass montata pe vreun laptop si functioneaza cu stylus-ul Surface Pen, ceea ce-l face potrivit si pentru timpul liber si pentru profesionisti.

Microsoft Surface Book cantareste doar 725 de grame si are o grosime de numai 7,7 mm, fara tastatura. Pentru comparatie, un MacBook Pro cantareste dublu si e de doua ori mai gros. Cu tot cu ea, ajunge la dimensiuni similare cu laptopul Apple. Pentru a-i pastra un profil subtire, Microsoft a ales sa monteze procesorul grafic in tastatura. Asta inseamna ca in modul tableta, Surface Book e suficient de puternic pentru aplicatii, dar poate lucra la capacitate maxima doar in momentul in care se ataseaza tastatura.

Daca tot vorbim de performanta, Microsoft Surface Book va fi livrat cu procesor Intel Core i5 sau i7, in functie de varianta aleasa, GPU Nvidia simemorie GDDR5. Exista 4 variante de stocare, de la 128 GB pana la 1 TB SSD, in timp ce memoria RAM poate fi de 8 sau 16 GB. Surface Book are si doua camere, de 5 MP, respectiv 8 MP. Ambele pot filma full HD, 1080p. In ceea ce priveste conectivitatea, Surface Book vine cu doua porturi USB 3.0, card reader, Mini Display Port si portul dedicat SurfaceConnect.

Compania din Redmond promite sa ofere cea mai buna experienta pentru cei pasionati de scris, iar tastele sunt iluminate si confortabile. Trackpad-ul din sticla suporta atingeri in 10 puncte simultan. Surface Book are Windows 10 preinstalat si va permite folosirea suitei Office grauit, timp de 30 de zile. Laptopul va fi disponibil mai intai in SUA, la sfarsitul lunii octombrie, la un pret de pornire de 1,499 de dolari, in timp ce versiunea de top, i7 si 16 GM RAM, va costa 2.699 de dolari.