Au trecut doar cateva zile dupa ce Apple a prezentat noile MacBook Pro. Cei de la iFixit n-au stat degeaba. Au pus repede mana pe ele si s-au apucat sa le dezmembreze. Din pacate, si laptop-l de 13” si cel de 15” au picat cu brio testul de usurinta in reparare. Ambele au luat nota 1 din 10. Generatia trecuta primiese nota 2.

Cele doua versiuni MacBook Pro au primit cea mai mica nota din cauza imposibilitatii de a schimba componente esentiale. Bateria e lipita in asa fel incat sa acopere cateva suruburi importante, dimm-urile RAM sunt si ele sudate, ecranul face parte din carcasa si e imposibil de scos, iar hard-ul SSD nu e unul standard.

Spre deosebire de generatia anterioara, bateria noilor MacBook Pro e mai mica, multumita procesorului Intel Haswell si a sistemului de management al bateriei din sistemul de procesare Mavericks. Imposibilitatea de a face upgrade e si unul dintre motivele pentru care doar unul din 10 Mac-uri e capabil sa suporte noul sistem de operare. La doar o zi dupa lansarea OS X Mavericks, acesta fusese descarcat pe unul din 18 Mac-uri. 

Sursa foto: iFixit