Razer a anuntat un nou laptop de gaming Razer Blade cu diagonala de 15.6-inch, bazat pe cele mai noi procesoare Intel. Noul Razer Blade este cel mai mic laptop de gaming din clasa, totodata beneficiind de imbunatatiri in privinta ecranului si a performantelor.

Ecranul de 15,6” cu rezolutie Full HD (1920 x 1080) si refresh rate de 144 Hz al noului Razer Blade imbunatateste experienta de gaming si divertisment digital prin tehnologia full-frame fluid motion si redare 100% a paletei de culori sRGB. Utilizatorii pot opta in mod alternativ pentru un ecran cu rezolutia 4K (3840 x 2160) cu suport touch si redare 100% a paletei de culori Adobe RGB. 

Fiecare laptop este calibrat individual in timpul procesului de productie pentru a oferi o acuratete perfecta a culorilor inca din primul moment al utilizarii. 

Ecranul este imprejmuit de o rama extrem de ingusta, de doar 4.9mm, pastrand pozitionarea ideala a camerei web in partea superioara a ecranului.

Cel mai mic laptop de gaming cu diagonala de 15,6” are o grosime de doar 16,8 mm, fiind proiectat sa fie ultra portabil. 

Carcasa este realizata prin procedeul CNC dintr-un singur bloc de aluminiu pentru a fi rezistenta si compacta,ea beneficiind totodata de un finisaj negru rezistent la zgarieturi.

Noul Razer Blade cu rama extrem de subtire are la baza a opta generatie de procesoare Intel, mai precis un IntelCore i7-8750H, combinata cu solutii grafice din seria NVIDIA GeForce GTX 10. Noul procesor Intel cu sase nuclee ofera inclusiv frecvente Turbo Boost de pana la 4,1 GHz.

Pentru a beneficia de cea mai buna experienta de gaming utilizatorii pot opta pentru variantele cu placi grafice GeForce GTX 1060 sau GeForce GTX 1070, ambele folosind design-ul Max-Q. 

Razer a inclus si 16 GB RAM de memorie DDR4 cu o frecventa de 2667MHz si tehnologie dual-channel, respectiv stocare cu o capacitate de pana la 512GB. Noile laptopuri ofera suport pentru pana la 32GB de memorie si pana la 2TB spatiu de stocare.

Tastatura este echipata cu tehnologie anti-ghosting si foloseste tehnologia Razer Chroma pentru a oferi peste 16.8 milioane de combinatii de culori ce pot fi personalizate prin aplicatia Razer Synapse 3.

Noul sistem de gestiune a alimentarii include optiuni de imbunatatire a performantei video sau de extindere a duratei de functionare a bateriei incorporate, ce are o capacitate de 80Wh. Sunetul este redat prin cele doua difuzoare cu suport pentru tehnologia Dolby Atmos.

Posibilitatile de conectare includ un Mini Display Port, care permite conectarea simultana a pana la trei monitoare, un port HDMI si un Thunderbolt 3. Conectarea perifericelor se poate realiza prin folosirea celor trei porturi USB 3.1 Gen 1.

Pentru un confort sporit, Razer a facut disponibila utilizarea noului Chroma Laptop Stand, care include pe langa sistemul de iluminare si un hub USB cu 3 porturi suplimentare. Pentru extra-protectie este disponibila si o husa protectoare, 15.6” Protective Sleeve, confectionata din materiale rezistente la apa si cu un design ultra-subtire.

Razer a anuntat si lansarea solutiei grafice externe Razer Core X, cu preturi pornind de la 299 Euro. Noua solutie eGPU ofera performante similare sistemelor de gaming de tip desktop, folosind tehnologia Thunderbolt 3 care-l face compatibil atat cu PC-uri cat si cu laptopuri Mac.

Disponibilitate si pret

Noul laptop de gaming Razer Blade 15,6” cu procesor cu sase nuclee este disponibil la preturi care pornesc de la 1.949,99 Euro in oferta Razer.com si a anumitor parteneri retail din SUA, Canada, Franta, Marea Brtianie, Germania si China.