Cine ar fi zis ca un gadget destinat productivitatii ar putea arata atat de bine? Samsung Seria 5 Ultra este imbracat de o carcasa din aluminiu, materialul special ales pentru a rezista urmelor lasate de amprente sau zgarieturilor ce pot aparea pe orice gadget pe care il purtam cu noi. Mai mult, ultrabook-ul Samsung are o grosime de numai 17,6 mm, ceea ce iti permite sa il iei cu tine oriunde. 

Atunci cand il deschidem, suntem intampinati de un ecran luminos, special creat pentru a putea vizualiza in cele mai mici detalii atat graficele pentru prezentarea de maine, cat si filmul HD cu care ne relaxam seara, inainte de culcare. Tehnologia ecranului, Samsung HD LED SuperBright, asigura un nivel superior de luminozitate, de 300nit, pentru o experienta vizuala cu adevarat captivanta. Mai mult, cu stratul anti-reflexie putem vedea continutul afisat in maxima claritate, fie ca ne aflam la birou, sau in mijlocul naturii, in bataia soarelui. 

Din punct de vedere al performantei, Samsung Seria 5 Ultra dispune de Procesorul Intel® Core™ i5, o memorie RAM de pana la 8 GB si o placa grafica AMD Radeon™ HD sau Intel HD 3000. Astfel, Seria 5 Ultra se misca uimitor de rapid. Totodata, multumita sistemului integrat ExpressCache™ de la Diskeeper, care foloseste un SSD de 16GB, Samsung Seria 5 are un timp de raspuns cu mult mai rapid decat un hard disk obisnuit. in plus, cu Samsung Seria 5 Ultra, ne putem purta cu noi toate documentele – de la prezentari, la imagini si filme – fara a le simti in vreun fel greutatea. Pentru ca, in carcasa de numai 1,38 kg este adapostit un HDD cu spatiu de stocare de pana la 1TB.

Pentru ca un dispozitiv cu adevarat ultra portabil trebuie sa ne scuteasca si de grija conectarii permanente a cablului de alimentare, Samsung Seria 5 Ultra ofera o durata de viata a bateriei de pana la 6,4 ore intr-un singur ciclu de incarcare. Astfel incat il putem aseza in geanta de mana si putem pleca la urmatoarea intalnire de afaceri fara a avea nevoie sa facem loc incarcatorului sau bateriei auxiliare. Iar aceasta durata de viata se mentine de-a lungul timpului; tehnologia Samsung Battery Life Plus, cu care este echipat modelul, mentine 80% din capacitatea originala a celulelor pe durata unui ciclu de viata de pana la 1.500 de incarcari/trei ani.

Asa ca, de acum, performanta incape intr-un ambalaj cu mult mai usor si mai atragator. Tot ce trebuie sa faci este sa ii deschizi capacul, sa apesi butonul Power si sa te bucuri de noul Samsung Seria 5 Ultra.