Lenovo a marcat 20 de ani de inovatii ThinkPad prin lansarea noului X1 Carbon, cel mai subtire ultrabook de 14 inch din lume si cel mai performant din gama ThinkPad. Cu o carcasa din fibra de carbon, la fel de rezistenta precum cele din aluminiu dar de 3 ori mai usoara, gadgetul cantareste numai 1,35 kilograme. X1 Carbon este fratele mai inteligent al lui ThinkPad X1, pe care l-am avut in teste si am incercat sa-l stricam turnand pe el apa.

X1 Carbon este creat pentru cei care caută cele mai ridicate niveluri de mobilitate, performanta, divertisment si design, sustine compania. "Noul X1 Carbon este cel mai performant model ThinkPad din acest moment, iar cei 20 de ani de inovatie sunt perfect reprezentati de acest laptop care duce mai departe limitele ingineriei de varf si ale rafinamentului. Este un laptop extrem de usor, extrem de subtire si extrem de performant, dedicat profesionistilor”, a declarat Aurel Netin, director general Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

ThinkPad X1 Carbon are un ecran de 14 inch de inalta rezolutie, incastrat intr-un design specific laptopurilor de 13 inch. Autonomia este de 8 ore, iar Lenovo se lauda ca produsul ar avea cel mai bun timp de reincarcare din industrie, datorita tehnologiei RapidCharge.

Adaptorului integrat 3G optional si tehnologia hotspot le permit utilizatorilor sa ramana conectati indiferent unde s-ar afla. La aceste caracteristici se adauga tastatura iluminata progresiv, touchpadul din sticla sensibil la gesturi multiple, camera video HD care urmareste trasaturile faciale, microfoane dual array si difuzoare standard Dolby.

Pregatit pentru afaceri cu ajutorul tehnologiei Intel® vPro, ThinkPad X1 Carbon este unul dintre primele modele Ultrabook care ofera o adevarata securitate la nivel corporatist.

In plus, pentru cei aflati mereu pe fuga, el isi revine din modul Hibernate de aproape 4 ori mai repede decat alte laptopuri.

Noul ultrabook costa incepand de la 1500 euro.


ThinkPad T430u

Pe langa X1 Carbon, cei de la Lenovo au lansat si ThinkPad T430u, un ultrabook destinat companiilor mici si mijlocii. Vorbim aici de placi grafice NVIDIA GeForce si stocare pana la 1 terabyte, plus o autonomie de peste 7 ore.

Pentru ca multe dintre firmele mici nu au departamente de IT, T430u este echipat cu Centrul de Solutii Lenovo pentru Companii Mici, care cuprinde Intel Small Business Advantage, oferind capabilitati hardware de a imbunatati productivitatea si securitatea datelor. Centrul acesta ii ajuta pe utilizatorii ultrabookului sa isi administreze copiile de siguranta, sa isi recupereze datele, sa se descurce elegant cu parolele, conexiunile la Internet, softurile antivirus, setarile firewall si dispozitivele atasate.

La evenimentul de miercuri, cei de la Lenovo au vorbit si despre istoria laptopurilor ThinkPad, parte a IBM pe care au achizitionat-o in 2005. 

In galeria foto de mai jos se afla cateva dintre reclamele prin care au fost promovate produsele ThinkPad in ultimii 20 de ani.