Compania va sparge astfel traditia numerotarii produselor, pentru a promova in primul rand noua performanta a tabletei, ecranul cu capacitate high definition. Cei de la CNET spun ca au aceasta informatie de la o sursa credibila, o persoana care a mai furnizat astfel de detalii pana acum, care s-au dovedit adevarate intr-un final.

Aceasta informatie, mai afirma CNET, pare sa fie confirmata si de detaliile furnizate de Gizmodo si VentureBeat. De asemenea, aplicatia care se numeste Taptalk anunta ca a inclus "iPad HD" printre dispozitivele compatibile.

Apare insa o mare intrebare, legata de dreptul de folosinta a numelui. Apple detine drepturile de a folosi numele iPad in SUA si alte tari (desi, in China, acest lucru este judecat in tribunal), insa unii au fost mai rapizi si s-au cumparat dinainte anumite nume. Posesorul domeniului de internet iPadHD.com a declarat pentru CNET ca a inregistrat acest website cu mult timp inainte ca originalul iPad sa fie anuntat in 2010. El sustine ca nu a fost contactat pana acum de Apple.

Separat, iPadHD.biz este, de asemenea, luat, iar o companie vinde acum acest domeniu. Si IpadHD.co.uk a fost inregistrat din 26 februarie 2010, la doar o luna dupa lansarea iPad-ului.


Sursa: stirileprotv.ro