Toate telefoanele nou lansate sunt extrem de puternice, insa puterea fara fler nu mai este de ajuns, cred cei de Motorola, care prezinta la Congresul de la Barcelona modelul RAZR.

O aplicatie interesanta la acest model este cea care, se pare, ca invata din felul in care iti desfasori ziua. Spre exemplu, sa zicem ca esti intr-o intalnire si observa ca ai respins cateva apeluri. O sa iti propuna sa trimita cate un SMS tuturor celor care te suna in perioada urmatoare, atata timp cat tu esti intr-o intalnire adaugata in calendarul telefonului.

Alte tablete si telefoane reusesc sa transpuna mintea utilizatorului in realitatea augmentata.

Romanii au fost si ei prezenti la congresul de comunicatii mobile. Singura companie de la noi care a venit cu gadget-uri la Barcelona e din Brasov. A venit cu un telefon care suporta 2 SIM-uri si tableta lor care suporta de acum Icecream Sandwich, cel mai nou sistem de operare. Foarte interesante sunt imbunatatirile de soft de pe telefonul mobil. In rest, ai nostri mizeaza pe softuri inspirate din nevoile de zi cu zi ale omului obisnuit.

O alta echipa de programatori a adus o idee noua, chiar in timpul congresului si a creat in pauza de masa un soft care va inlocui brosurile si cartile de vizita. Sebastian Vaduva, expozant: "Nimeni nu mai are pliante. Ne-a luat cateva minute si am construit o aplicatie in care participantii la WMC pot sa isi introduca datele, din ce tara sunt si ce functie au. Firmele participante la eveniment pot lua legatura cu acesti oameni interesati si in interfata platformei noastre vor avea acces la acesti oameni, pot lua legatura cu ei si isi pot programa intalniri foarte usor."

Un alt program apreciat este "trip-journal", premiat de Google, care recreaza pe calculator traseul din vacanta cu harti, poze si comentarii.

Sursa: StirilePROTV