Orange anunta Orange Santa Clara, un nou smartphone de inalta performanta, prevazut cu tehnologie Intel ce ofera cele mai noi caracteristici si experiente de divertisment. Noul model va fi disponibil in Europa in vara acestui an, pentru inceput in Marea Britanie si Franta.

Lansarea Orange Santa Clara marcheaza un progres semnificativ la nivelul strategiei Orange privind livrarea de telefoane sub marca proprie. Aflata in cel de-al zecelea an, aceasta strategie a contribuit la promovarea de noi parteneriate, la stimularea cresterii bazei de clienti Orange si a traficului mobil multimedia prin introducerea unor telefoane si smartphones mai accesibile, destinate tuturor clientilor. Acestea se remarca prin personalizarea lor cu aplicatii si servicii Orange, simple si inovatoare.

Cererea din partea clientilor a determinat dublarea portofoliului Orange de telefoane proprii in 2011, ducand la nivel de Grup la o crestere a volumului de la 7% la 15% din portofoliul total de dispozitive. Orange intentioneaza sa isi extinda portofoliul de telefoane proprii la 20% in 2012 pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor, astfel caracteristicile, serviciile si tehnologiile inovatoare vor fi accesibile tuturor.

 Astazi, Orange isi extinde portofoliul de terminale proprii cu ajutorul unui nou partener mobil, Intel, lider de talie mondiala in tehnologia procesoarelor cu siliciu si in inovatia tehnicii de calcul. in momentul lansarii, smartphone-ul Orange va functiona cu platforma Gingerbread de la Android, care urmeaza sa fie inlocuita curand de Ice Cream Sandwich, tot de la Android.

Orange Santa Clara se bazeaza pe modelul de referinta Intel pentru acest tip de aparate, este prevazut cu procesorul Intel Atom Z2460 si suporta o tehnologie HSPA+ cu platforma Intel XMM 6260. Impreuna, aceste solutii Intel ofera performanta de varf si eficienta energetica, facilitand in acelasi timp navigarea rapida si cea mai buna experienta pentru utilizatori.

De asemenea, functia video de inalta definitie (HD) va permite o oferta de divertisment bogata impreuna cu functia de voce HD pe mobil pentru o calitate audio remarcabila. Telefonul este dotat si cu o camera care poate face 10 fotografii in mai putin de o secunda, la o calitate de 8 MP.

"Expansiunea smartphone-urilor a adus o multitudine de noi experiente. Suntem convinsi ca toti clientii nostri ar trebui sa beneficieze de revolutia smartphones si ne angajam sa livram in continuare continut si servicii inovatoare prin intermediul unei largi game de terminale care sa permita clientilor sa ramana conectati si sa profite mai mult de propriul telefon" a declarat Yves Maitre, Vicepresedinte Mobile Multimedia and Devices in cadrul companiei Orange.

"Timp de zece ani, Orange a fost pionier in abordarea de succes a propriei marci menita sa ofere clientilor telefoane accesibile de inalta calitate, la toate categoriile de pret, prevazute cu numeroase servicii si caracteristici unice si adaptate specificului local. Suntem incantati de parteneriatul cu Intel care ne permite sa adaugam un terminal exceptional in portofoliul nostru" a mai adaugat Maitre.

Lansarea Orange Santa Clara are loc in contextul relatiei stranse si de lunga durata dintre Orange si Intel la nivelul portofoliului de calculatoare si tablete, iar Orange continua sa sustina activitatea Intel privind inovatia si dezvoltarea in domeniul platformelor convergente.

Santa Clara este prezentat la standul Orange din cadrul Mobile World Congress, ce are loc intre 27 februarie si 1 martie 2012 la Barcelona. Alte noutati de la MWC pe Yoda.ro, in sectiunea Mobile 2012.

Caracteristici tehnice:

 • Sistem de Operare: Android 2.3 Gingerbread
 • Display: 4 inch
 • Rezolutie display: 600 x 1024 pixeli
 • Procesor: Intel Atom Z2460
 • Frecventa procesor: 1,6 GHz
 • Camera: 8 MP
 • Video: 1080p
 • Camera frontala: 1,3 MP
 • Conectivitate: 3G, Wi-Fi, Bluetooth 2.1, NFC, GPS, HDMI
 • Dimeniuni: 63 x 123 x 10 mm
 • Greutate: 117 grame


Sursa: Orange