Producatorul coreean anunta un nou model, Samsung Rugby Smart, rezistent la praf, umiditate, ploaie, socuri si temperaturi extreme, conform standardului Mil-STD 810F. Smartphone-ul rezista si in apa, daca are toate porturile inchise, la o adancime de de maxim 1 mentru, timp de pana la jumatate de ora, conform standardului IP67.

Rugby Smart are un display capacitiv Super AMOLED de 3,7 inch cu o rezolutie de 480 x 800 pixeli. Telefonul este echipat cu o memorie RAM de 512 MB si cu o memorie ROM de 4 GB, ce poate fi extinsa cu card de pana la 32 GB prin slotul microSD. Aparatul are o greutate de 119 grame si dimeniuni de 122,4 x 65,9 x 12,2 mm.

"Vom continua sa oferim dispozitive de o inalta calitate, cel mai recent fiind smartphone-ul Rugby Smart, rezistent la conditii extreme" a declarat Dale Sohn, presedinte Samsung Mobile. "Utilizatorii pot ramane conectati cu un smartphone rezistent chiar si in conditiilele unui mediu dificil" a mai adaugat Sohn.

Samsung Rugby Smart are o baterie Li-Ion cu o capacitate de 1650 mAh, ce asigura o autonomie de pana la 8 ore de convorbire si de pana la 16 zile in stand-by. Smartphone-ul dispune de o camera cu o rezolutie de 5 MP (2592 x 1944 pixeli) cu autofocalizare, blit LED si inregistrare video 720p, dar si de o camera frontala cu o rezolutie de 1,3 megapixeli. Terminalul are conectivitate 3G, Wi-Fi, Bluetooth si microUSB 2.0.

"Samsung Rugby Smart este alegerea perfecta pentru utilizatorii activi care au nevoie de un nivel special de rezistenta pentru propriul smartphone" a declarat Jeff Bradley, unul din vicepreseintii operatorului american de comunicatii AT&T. "Este rezistent la apa si praf, oferind in acelasi titmp toate caracteristicile unui smartphone" a mai adaugat Bradley.

Smartphone-ul va fi lansat pentru inceput in Statele Unite, pe data de 4 martie 2012. Gadgetul are instalat sistemul de operare Android 2.3.5 Gingerbread. Samsung Rugby Smart va fi disponibil in SUA pentru un pret de aproximativ 75 euro (99,99 USD) pentru cel mai mic abonament AT&T pe o durata de doi ani.

Sursa: att.com