Producatorul japonez a lansat Sony Xperia P, un smartphone cu un design unic realizat complet din aluminiu. Xperia P este primul telefon cu display WhiteMagic. Noua tehnologie ofera o luminozitate foarte buna, ce se autoregleaza in functie de mediu, pentru conservarea bateriei.

Smartphone-ul are un display TFT de 4 inch cu o rezolutie de 960 x 540 pixeli, realizat cu tehnologiile BRAVIA si WhiteMagic. Sony Xperia P dispune de o camera cu o rezolutie de 8 megapixeli cu autofocalizare, zoom digital de 8x si blit LED. Aparatul are o greutate de 120 grame si dimensiuni de 122 x 59,5 x 10,5 mm.

Sony Xperia P este echipat cu un procesor U8500 dual-core cu frecventa de 1 GHz. Telefonul are instalat sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread, update-ul Ice Cream Sandwich fiind planificat pentru al doilea trimestru al acestui an. Xperia P are si un port HDMI si conectivitate NFC.

Smartphone-ul are o autonomie de pana la 6 ore de convorbire, de pana la 80 de ore redare audio, de pana la 4 ore de redare video si de aproape 20 de zile (475 ore) in stand-by. Gadgetul va putea fi disponibil incepand cu trimestrul al doilea.

Xperia P este prezentat la standul Sony din cadrul Mobile World Congress, ce are loc intre 27 februarie si 1 martie 2012 la Barcelona. Alte stiri si noutati de la MWC pe Yoda.ro la sectiunea Mobile 2012.

Sursa: sonymobile.com